camping pieniny

 

toegangsweg camping

 

Info camping:

Wij hebben geen naam van de camping gevonden. De camping is er echter niet minder leuk door. Op de camping is een leuk restaurant waar je wat kunt drinken en eenvoudige Slowaakse maaltijden kunt krijgen. Vanaf de camping een prachtig uitzicht. Het dorp is op loop afstand en het klooster ligt tegen de camping aan.

In dorp kun je ook een fiets huren. Wij hebben een fietstoch gemaakt op goede fiets en zijn langs de rivier gefietst (stroomafwaarts) tot over de Poolse grens. De man van de fietsen verhuur sprak Duits.

Een wandeling naar de top van de berg is ook een aanrader. Vanaf de berg een prachtig uitzicht. Op de top de komen moet je betalen.

Toilet en douche:

Het toilet gebouw is geheel vernieuwd, de voorzieningen werden goed schoongemaakt. Er zijn 2 gebouwen, als het druk is kunt u uitwijken naar dit gebouw.

 

Info omgeving

Een vlotvaart over de rivier, er zijn verschillende opstap mogelijkheden en het is ook vanaf de camping mogelijk. Het klooster ligt gelijk naast de camping en is te bezichtigen.

Familie geelhoed was in 2010 ook in Slowakije en hij stuurde nog een tip,

"bij Cerveny Klastor ontdekten we een “museum” dorp. Osturna ligt aan een doodlopende weg van Spiska Stara Ves naar het zuiden. Het is een levend dorp, met veeteelt en erg veel houten huizen in originele staat. Vergeleken bij Zdiar vind ik het veel mooier en levensechter, de lengte bedraagt naar schatting ca 2,5 km. Zeer de moeite waard als je in de buurt bent. In Stara Lubovna is ook een museum met oude huizen.

 

Als u via Spiska Bela, Spisska Stara ves Cerveny Klastor binnenkomt dan is het de 2e camping. De eerste camping is autocamping Dunajec.

 

Link naar de website van de camping.

 

toiletgebouw

tenten gedeelte direct langs de rivier

uitzicht vanaf de camping

het restaurant

fietsen langs de rivier

uitzicht vanaf de berg