Reisverslag Slowakije van de familie Rietveld.

 

Ook wij waren jaren lang fervente Frankrijkgangers, maar het werd ons te toeristisch. Na twee jaar Tsjechie met de kinderen durfden we het eerste jaar dat de kinderen niet meegingen het aan om naar Slowakije te gaan.

 

Omdat ook Hongarije nog op het programma stond werd het een lange maar leuke trip. De heenreis bracht ons via Osnabruck , onder Berlijn door al om halfeen 's middags bij de Poolse grens . Wel een voordeel dat s nachts reizen. Wij overnachtten op de camping bij Legnicke Pole, zeer de moeite waard.

 

De tweede dag gingen we op zoek naar het Slowaaks paradijs. De camping in Dedinky viel ons tegen en zo belandden we uiteindelijk op camping Podlesok. Daar hebben we geen moment spijt van gehad. Ook al was het sanitair niet altijd toereikend, het werd goed schoon gehouden.

 

De volgende dag bedwongen wij de Sucha Bella , wat een machtige ervaring , dat wandelen over de boomstammen en ladders.
 

We hebben ook de wandeling langs de rivier de Hornad gedaan en een wandeling gemaakt achterlangs de camping langs de rivier. Het is zeer de moeite om een goede wandelkaart te kopen en zo je routes uit te stippelen.

 

Na het wandelen was het zeer aangenaam  verpozen bij het barretje .Boodschappen deden wij in  Poprad. Na een omzwerving door Hongarije belandden wij op camping Zlate Plesky bij Bratislava. Ondanks dat de camping vol, druk en rommelig was ( we gaan volgende keer ook echt wat meer naar het water staan ) is het een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Bratislava.  Koop bij de campingreceptie een kaartje voor de tram en binnen het halfuur zit je in hartje centrum van deze mooie stad.
 

Jullie hebben ons verleid tot een bezoek aan dit prachtige land en het zal niet bij dit bezoek blijven. Dit jaar gaan we vlotvaren over de Dunajec en nog wat dagen terug naar camping Podlesok. We houden jullie op de hoogte ! 


Monic en Bastiaan