Camping Jasov  2019

 

Info camping:  

Wij hebben verschillende keren op deze camping gestaan. De camping ligt in het dorpje Jasov. De camping ligt naast een klein meertje waar je alleen kunt vissen. Op de camping is een restaurant en er staan vakantiehuisjes op het terrein. Er is voldoende schaduw. In het dorp Jasov kun  je lopend boodschappen halen.  Het restaurant op de camping is echt super, heerlijk eten voor ook nog weinig geld.

 

Douche en toilet voorzieningen:

Er is een gebouw met in totaal 4 toiletten en 4 douchen. De voorzieningen zijn nieuw en het was er erg netjes en schoon. Er is ook een wasmachine aanwezig. Het gebouw heeft een andere kleur gekregen (geen blauw meer) en is van binnen geheel vernieuwd.

 

Info omgeving:  

Jasov lig in een prachtige berggebied Slovensky kras waar je mooie wandelingen kunt maken. Breng een bezoek aan Zadielsky Dvorniky (10 km). Een wandelroute met watervallen en steile rotsen.  website

 

2 prachtige watervallen  Hajske  en Hrhovsky vodopad. De laatste waterval ligt eigenlijk midden in een dorp.

U moet zeker de grotten van Domnica bezoeken. Dit is een van de langste grotten van Europa. Je vaart met een bootje op een ondergrondse rivier. De grot loopt door tot ver in Hongarije. De grot ligt op de grens van Slowakije en Hongarije.

Voor kinderen is een bezoek aan de stoomtrein bij Kosice de moeite waard.

SILICK┴ ĽADNICA

Bevindt zich ten zuidwesten van de gemeente Silica in de Silica-vlakte in de Slovaakse Karst. De grotkloof is 50 m lang, 30 m breed en 91 m diep. Het hele jaar is ze bedekt met ijs, waarvan de leeftijd op 2000 jaar wordt geschat. De grot werd reeds bewoond door de oermens. De kloof is vrij toegankelijk via het aangeduide wandelpad, dat vertrekt aan de parking vˇˇr de gemeente Silica.

Steden in omgeving:

U moet zeker een dag naar Kosice gaan. Het heeft gerestaureerd stadscentrum en is prachtig om te zien. Kosice heeft ook een modern winkelcentrum (Aupark)

 

Route naar de camping:  

U volgt de weg Roznava - Kosice. U neem vervolgens de afslag naar het Moldava. In dit dorp volgt u de richting Jasov. In het dorp gaat u linksaf (r. een klooster) Kort na dit klooster kunt u niet verder. Links ziet u nu de camping liggen.

 

Link naar de website van Jasov

 

Link naar homepage van Kosice

 

Link naar homepage van de camping in Jasov

 

Link naar homepage van andere camping Sokol vlakbij Jasov.

 

 

toilet -douche hok