Camping Sokol

 

De camping heeft een Nederlandse eigenaar. Hij is getrouwd met een Slowaakse vrouw. Het is een mooi gelegen, zeer rustige en goed verzorgde camping in het plaatsje Mezdev.  Op de camping kun je Slowaakse maaltijden bestellen. De maaltijden worden natuurlijk gemaakt door zijn Slowaakse vrouw. Hij verzorgt ook (voor groepen) rondleidingen in de omgeving.

Info omgeving:  

Jasov lig in een prachtige berggebied waar je mooie wandelingen kunt maken. Breng een bezoek aan Zadielsky Dvorniky (10 km). Een wandelroute met watervallen en steile rotsen.

U moet zeker de grotten van Domnica bezoeken. Dit is een van de langste grotten van Europa. Je vaart met een bootje op een ondergrondse rivier. De grot loopt door tot ver in Hongarije. De grot ligt op de grens van Slowakije en Hongarije.

Voor kinderen is een bezoek aan de stoomtrein bij Kosice de moeite waard.

SILICK┴ ĽADNICA

bevindt zich ten zuidwesten van de gemeente Silica in de Silica-vlakte in de Slovaakse Karst. De grotkloof is 50 m lang, 30 m breed en 91 m diep. Het hele jaar is ze bedekt met ijs, waarvan de leeftijd op 2000 jaar wordt geschat. De grot werd reeds bewoond door de oermens. De kloof is vrij toegankelijk via het aangeduide wandelpad, dat vertrekt aan de parking vˇˇr de gemeente Silica.

Steden in omgeving:

U moet zeker een dag naar Kosice gaan. Het heeft gerestaureerd stadscentrum en is prachig om te zien.

 

Route naar de camping:  

U volgt de weg Roznava - Kosice. U neem vervolgens de afslag naar het Moldava.  Daarna volgt u de route naar het dorpje Mezdev en volg de borden naar de camping.

 

 

Link naar de website van de camping

 

Link de grotten in de omgeving

 

Link naar de website van Jasov

 

Link naar homepage van Kosice

Link met informatie over dit natuurgebied Slovensky kras.