Rondje slowakije

Doordat deze campings goed verspreid over het land liggen, kun je door het bezoeken van deze 3 campings een prachtige rondreis maken, een "rondje Slowakije". Bij elke camping kun je vragen naar het "Rondje Slowakije-boekje" boordevol met gedetailleerde beschrijvingen van de leukste dagtochten, wandelingen en uitjes in de omgeving. Op deze manier kun je zelf relatief makkelijk een rondreis maken door Slowakije. Vooral als je voor het eerst naar Slowakije komt, is dit een heel goede en eenvoudige leidraad voor een mooie vakantie. Je kunt zelf kiezen uit de vele dag trips, aangepast aan je eigen interesses. En je hebt de zekerheid van Nederlanders in de buurt, mocht er overhoopt iets voorvallen dat je zelf niet kunt oplossen.

 

3 Nederlandsecampings in slowakije

Picture
 

 

 

 

 

 

 

Camping Sokol

Sokol ligt  niet ver van de stad Kosice. De camping is heerlijk rustig gelegen in de achtertuin van de woning. Op de camping kun je echte Slowaakse gerechten eten gemaakt door de vrouw van de eigenaar. In juli 2015 hebben wij een aantal dagen op deze camping gestaan. Een camping met een oase van rust en ruimte. Wij werden zeer gastvrij ontvangen en daar hoort ook een wijntje bij.

 

Link naar de website van de camping.

 

 

 

 

Camping het Boerenhof - Sedliacky Dvor

De camping, die achter het boerenwoonhuis ligt, is zeer landelijk en rustig gelegen in een mooi breed dal; de omgeving is schitterend met een weids uitzicht over de glooiende heuvels. Je kunt hier genieten van het eenvoudige leven op het platteland, en de onmetelijke sterrenpracht  bij het kampvuur. Vele mooie uitjes in de omgeving, wandelroutes vanaf de camping, in het nationale park Muránska Planina vlakbij, of in de lage Tatra. Ook Slovensky Raj is goed te doen, op een uurtje rijden. In de zomer vele folklorefestivals in de omgeving.

Link naar de website van de camping.

  

  

 

Camping Lazy

Puur kamperen in het zonnige zuiden van Slowakije

Rust en ruimte is ons motto! Puur kamperen; met hele ruime kampeerplekken, je eigen kampvuur bij tent of caravan en schoon en nieuw sanitair. Persoonlijk, gastvrij en onze service kent geen einde; Camping Lazy is een bijzondere boerencamping in het nog ongerepte en onontdekte zuiden van Slowakije.

Link naar de website van de camping.