Route naar Slowakije:

 

Snelle route rechtstreeks naar Slowakije::

De zuidelijke snelweg door Duitsland, dit is een nagenoeg vlakke route.  Wij gingen bij Venlo de grens over. Je kunt daarna kiezen om via Oostenrijk te gaan of via Tsjechie.

 

Snelle route,via Polen,  rechtstreeks naar Slowakije:

Bij Hengelo de grens over daarna via Osnabruck,  hannover, Magdeburg, Berlijn en daarna richting Wroclaw in Polen. Dit is ook een redelijk vlakke route en met caravan dus wel sneller. Kort na de grens is er nog een stuk van 30 kilometer geen snelweg. Het betreft het stuk komende uit de richting Berlijn. Vanaf Slowakije naar Berlijn is wel snelweg.

Het is echt een slechte weg. De rest van de route is snelweg tot voorbij Krakow. Daarna nog een stuk van 50 kilometer tot aan de grens met Slowakije is geen snelweg. Dit stuk weg is te slecht. Het traject vanaf Dresden naar Polen is goed. De weg was ook in 2018 nog even slecht.

 

Via Tsjechie naar slowakije:

1. Via zuidelijke snelweg door Duitsland en bij Waidhaus/Rozvadov de grens met Tsjechie over. Wij overnachten dan op een camping vlakbij Stribo. (zie voor de camping Tsjechie info)

 

2.Route door Duitsland via Dortmund en Kassel en vervolgens bij Eger/Cheb de grens over en vanuit Cheb richting Praag. Wij zochten dan een camping vlak voor Cheb. De route via Kassel is een rustige en mooie route, maar ook een langzame route, als je met een caravan moet rijden.

 

3.De Noordelijke snelweg, Osnabruck, Hannover,Magdeburg en bij Dresden richting Tsjechie.

Deze route via Praag is helemaal snelweg. Wij hebben in 2018 deze route nog gereden.

 

Route na Brno naar slowakije

Je kunt de snelweg richting Bratislava blijven volgen. Dit is wel de snelste route, maar je komt wel in het zuidelijkste puntje van Slowakije uit.

Bij Kuty gaat u dan de grens over.

 

Een mogelijkheid is ook om bij Breclav de richting Houdonin te kiezen.

Je gaat bij Houdonin de grens over en gaat vervolgens richting Senica.

Na Senica richting Nove Mesto.

 

Wij hebben 1 keer de route gevolgd vanaf Brno bijna horizontaal naar Tsjechie.

Je komt ter hoogte van Trencin slowakije binnen.

Van west Tsjechie naar Slowakije, met de caravan, ongeveer een dag rijden.

 

Afstanden in slowakije:

Slowakije is van oost naar west ongeveer 400 kilometer en van noord naar zuid ongeveer 200 kilometer.Wij wij rijden met de caravan in ruim een halve dag van noord naar zuid-slowakije.

In ruim een dag rijden wij van west naar oost-Slowakije.

 

 

Link naar route planner